Art Studio Denitsa

Танци за деца

mix style dance for kids

Ние ви предлагаме комбинирана програма състояща се от класически балет, латино танци, стандартни танци, народни танци, танци с персонажи или приказни герои и зумба за деца. По този начин даваме на децата възможност да опитат от всичко и сами да изберат "своя танц".

Децата трябва да бъдат ангажирани с приятно и полезно за развитието им занимание.Танцовото изкуство подобрява двигателната култура, спомага за развитието на дробовете и укрепва мускулатурата развива гъвкавост, естетически усет към красивото и спомага за социалното общуване между деца на различна възраст.

Заниманията с фолклорни танци целят да запознаят децата с българските национални традиции, палитрата от движения и ритми на нашия фолклор.Тук се включват и характерни танци за другите народи (испанки, руско-цигански и т.н)

В програмата са включени различни видове стандартни (бални) и латино танци. Изучават се основни стъпки и фигури на Валс, Ча-Ча, Самба, Джайв, Салса и други. Чрез тях хореографите изграждат у  децата добра пластичност, чувство за ритъм и свобода на движение.

Класическия балет е основа в танцовото изкуство. Чрез него най-умело се изгражда грацията, и лекотата на движението у малките танцьори. Класическия екзерсис от своя страна развива баланса,гъвкавостта и правилната стойка на тялото.

Зумба обединява салса, меренге, хип-хоп, батука, бели денс, и други. Музиката е модерна, широко разпространена в целия свят Голямото предимство на този стил е, че всяко дете изпълнява движенията според собствените си възможности, без това да се отразява върху цялостната визия на танца.

Актьорското майсторство е един от най-важните компоненти на танцовото изкуство. Чрез него децата се превъплъщават в различни герои или предмети. Това от своя страна развива увереност и сценично присъствие на сцената.Ето защо ние разработваме тематичен танц с образи или цялостна сюжетна линия в рамките на един танц с различна продължителност в различните възрастови групи.

Учебният материал се представя във вид на игра (при по-малките деца), което способства за по-лесното му възприемане, и създаване на траен интерес към изкуството. Сложността на хореографиите е съобразен с възрастта и възможностите на децата.

 

MXGuardDog.com - SPAM FILTER

Ние от Арт Студио "Деница" използваме услугите на MXGuardDog.com за борба с нежеланите съобщения. На този линк може да научите повече:

Арт Студио "Деница" © 2011-2021 Всички права над съдържанието са запазени.