Art Studio Denitsa

Йога за деца

Деца в час по йога

Детската йога е особено полезна от 3 до 12 годишна възраст тъй като в този период ce поставят основите на здравето на индивида. Йога е най-старата наука в света развиваща издръжливо, здраво и красиво тяло.

original 5a97b943dc241478fe45280c 5a97b9ef3feaa

Как обясняваме „Йога“ на децата ?

Преди хиляди  години древните йоги са живеели в гората, планините и пещерите на Индия. Те са наблюдавали тяхната околна среда и са видели как животните и природата  се движат в хармония. Тогава започнали  да имитират растенията, планините и дори движението на звездите. Така  създали  техника която се нарича йога. В йога има поза за всичко в света, независимо дали то е животно, дърво или самолет и можем да го направим с нашето тяло. Йога  е практика при която ние развиваме тялото и ума едновременно, което ни кара да се чувстваме  весели, здрави и спокойни.

Момче по време на занятие йога за децаДецата учат най-добре когато се забавляват. Йогата за деца е комбинирана програма от:

  • песни;
  • истории;
  • игри;
  • медитация;
  • визуализация;
  • дихателни техники ;
  • асани;
  • рисуване и оцветяване на мандали;

Това прави йогата за деца  много по- активна отколкото  йогата за възрастни. Децата се насърчават да уважават себе си, околните и природата която ни заобикаля.

В часа по Йога няма оценяване за това как едно дете прави дадена поза или как играе играта. Инструкторите насърчават децата да се отпуснат и да се забавляват докато развиват сила, гъвкавост, координация, равновесие, концентрация и самочувствие. 

Децата имат вроден афинитет към природата и нейните обитатели, затова в обучението са застъпени много истории представени във вид на приказка за животните, растенията, планетите и т.н чрез кинетични, визуални и звукови  допълнения. Освен забавни и опознавателни  асаните спомагат и за овладяване на физическите промени настъпващи при децата в следствие на бързия  им растеж.

Всичко това е комбинирано в програма  специално разработена за деца, представена по лесен и атрактивен начин за да  бъде ползотворна за тях и едновременно да ги забавлява.

Забавлявайте се с нас...

"Ако всяко 8-годишно дете бъде научено да медитира, ще елиминираме насилието за едно поколение."

Далай Лама

 

MXGuardDog.com - SPAM FILTER

Ние от Арт Студио "Деница" използваме услугите на MXGuardDog.com за борба с нежеланите съобщения. На този линк може да научите повече:

Арт Студио "Деница" © 2011-2024 Всички права над съдържанието са запазени.