Art Studio Denitsa

Уважаеми Клиенти,

 

предвид случаите на разпространение на новия коронавирус COVID-19 в Европа, съгласно наредбите и препоръките на националния оперативен щаб, Министерство на здравеопазването и Световната здравна организация за предотвратяване на епидемична ситуация представяме на Вашето внимание следните мерки!

 

Временно прекратяване на занятия, за неопределен период от време. Всички, които имат карти ще могат да ги използват след нормализиране на обстановката.

 

За въпроси и информация оставаме на разположение на тел.: 0886088201.

 

Бъдете здрави и до нови срещи.


Екипът на Арт Студио Деница

Йога за деца

Деца в час по йога

Детската йога е особено полезна от 3 до 12 годишна възраст тъй като в този период ce поставят основите на здравето на индивида. Йога е най-старата наука в света развиваща издръжливо, здраво и красиво тяло.

original 5a97b943dc241478fe45280c 5a97b9ef3feaa

Как обясняваме „Йога“ на децата ?

Преди хиляди  години древните йоги са живеели в гората, планините и пещерите на Индия. Те са наблюдавали тяхната околна среда и са видели как животните и природата  се движат в хармония. Тогава започнали  да имитират растенията, планините и дори движението на звездите. Така  създали  техника която се нарича йога. В йога има поза за всичко в света, независимо дали то е животно, дърво или самолет и можем да го направим с нашето тяло. Йога  е практика при която ние развиваме тялото и ума едновременно, което ни кара да се чувстваме  весели, здрави и спокойни.

Момче по време на занятие йога за децаДецата учат най-добре когато се забавляват. Йогата за деца е комбинирана програма от:

  • песни;
  • истории;
  • игри;
  • медитация;
  • визуализация;
  • дихателни техники ;
  • асани;
  • рисуване и оцветяване на мандали;

Това прави йогата за деца  много по- активна отколкото  йогата за възрастни. Децата се насърчават да уважават себе си, околните и природата която ни заобикаля.

В часа по Йога няма оценяване за това как едно дете прави дадена поза или как играе играта. Инструкторите насърчават децата да се отпуснат и да се забавляват докато развиват сила, гъвкавост, координация, равновесие, концентрация и самочувствие. 

Децата имат вроден афинитет към природата и нейните обитатели, затова в обучението са застъпени много истории представени във вид на приказка за животните, растенията, планетите и т.н чрез кинетични, визуални и звукови  допълнения. Освен забавни и опознавателни  асаните спомагат и за овладяване на физическите промени настъпващи при децата в следствие на бързия  им растеж.

Всичко това е комбинирано в програма  специално разработена за деца, представена по лесен и атрактивен начин за да  бъде ползотворна за тях и едновременно да ги забавлява.

Забавлявайте се с нас...

"Ако всяко 8-годишно дете бъде научено да медитира, ще елиминираме насилието за едно поколение."

Далай Лама

 

MXGuardDog.com - SPAM FILTER

Ние от Арт Студио "Деница" използваме услугите на MXGuardDog.com за борба с нежеланите съобщения. На този линк може да научите повече:

Арт Студио "Деница" © 2011-2020 Всички права над съдържанието са запазени.